Jatkomietteitä aiheesta muutosjohtaminen ja virtuaaliset työvälineet

Hei!

Tässä osiossa pohdiskelen muiden koulukavereideni julkaisuja aihepiireistä muutosjohtaminen ja virtuaaliset työvälineet.

Esiin nousseita keskeisiä ajatuksia ja teemoja:

  • yhteistyön lisääntyminen, yhteisöllisyys
  • avoimen kulttuurin korostuminen, luovuus, innovatiivisuus
  • ajasta ja paikasta riippumattomuus, toisaalta mahdollisuutena( tiedonsaannin, viestinnän nopeutuminen, tehokkuus, toisaalta jopa uhkana (riippuvuuden aiheutuminen, häiriötekijät, työn siirtyminen konkreettisen työajan ulkopuolelle -> vaikeus pitää todellista lomaa
  • tehokkaita muutosjohtamisen digityökaluja : CRM, ERP, Verkkochatit, verkkopalaverit, sosiaalisen median kanavat
Muutosjohtaminen opiskelijakollegoideni blogeissa
Krista Sahlberg kirjoittaa blogissaan Digiajan tarinoita todella havainnollistavasti siitä, miten muutosjohtaminen on tehokkaimmillaan sitä, että jokaista yksilöä pyritään motivoimaan henkilökohtaisella tasolla siten, että asioiden suunnittelu yhdessä onnistuu. Muutosjohtaminen on näin ollen niin yksilö- kuin yhteisöpeliäkin, enkä voisi olla enempää samaa mieltä. Muutokset etenevät Sahlbergin mukaan yksilötasolta työmuutoksiin ja lopulta aina kulttuurimuutoksiin asti! Sahlber viittaa blogissaan omaan työhönsä siltä osin, että kertoo etätyön luonnistuvan erilaisten digitaalisten järjestelmien myötä ja kehuu sähköpostia tehokkaaksi viestintävälineeksi. Tämä onkin jotain johon toivoisin oman orgnisaationikin jatkossa lähtevän rohkeammin mukaan. 

Virtuaaliset työvälineet opiskelijakollegoideni blogeissa

Opiskelijakollegani Kaisa Sairanen kirjoittaa monipuolisessa postauksessaan mm. Teamsista , joka on oppilaitoksemmekin nyt uutena käyttöön ottanut Office 365:n tarjoama ohjelma, jolla yhteydenpito onnistuu kätevästi verkossa. Itse en ole vielä tähän uuteen alustaan päässyt tutustumaan sen syvemmin, mutta Kaisa kehuu sitä helpoksi ja kaikinpuolin käteväksi ohjelmaksi. Huippua, ja mikä mielestäni parasta on se, että koulumme uudistaa ohjelmia kehityksen mukaan ja pysyttelee näin ollen ajan hermolla, sekä tarjoaa yhteisöllemme parhaimpia työkaluja yhdessä oppimiseen.

Krista taas puolestaan kertoo miten digitaaliset ratkaisut ovat mahdollistaneet työn tekemisen myös etänä. Erityisesti tämä ajasta ja paikasta riippumattomuus onkin mielestäni digitaalisen aikakauden keskeistä antia.

Krista ja Kaisa molemmat mainitsevat blogeissaan monia, erityisesti meille nuoremmalle sukupolvelle tuttuja ratkaisuja kuten whatsapp sovelluksen. Erityisesti nuorella sukupolvella tuntuukin olevan helpompaa omaksua digitaaliset välineet osana työyhteisön toimintaa. 

Seuraavaksi palataan sosiaalisen median etujen ja haittojen merkeissä, kun höpöttelen videolla siitä miten some voi olla esimiehelle samalla mieletön mahdollisuus, samalla jopa uhka.

-Viveka

Kommentit

Lähetä kommentti